Voka West-Vlaanderen Kamer van
Koophandel

West-Vlaanderen

Bert Mons In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober organiseerde Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vorige zomer verschillende ontmoetingen tussen ondernemers en politici en presenteerde er haar groeiplannen voor de regio. Intussen blikken we verder vooruit naar de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen. Om West-Vlaanderen te laten uitgroeien tot de regio met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa zijn drie hefbomen noodzakelijk, namelijk meer investeren in mensen, innovatie en infrastructuur. Ontdek welke concrete voorstellen en prioritaire thema’s Voka West-Vlaanderen naar voren schuift in ons lokaal memorandum.

Bert Mons Bert Mons, Algemeen Directeur Voka – Kamer van Koophandel West – Vlaanderen

Onze hoogtepunten in 2018

500 x bryo zet jong ondernemerschap in de kijker

500 x bryo zet jong ondernemerschap in de kijker

Eind 2018 verzamelden meer dan 150 ondernemers in Transfo in Zwevegem om terug te blikken op 11 jaar Bryo, het netwerk voor startende ondernemers. De kaap van 500 Bryonisten vormde de aanleiding voor de viering. Maar liefst 7 op de 10 Bryonisten realiseerden intussen hun ondernemersdroom. 293 ondernemingen zagen het levenslicht. Met een groeipad op maat blijven we investeren in de ondernemers van morgen.

Lees meer

Eerste Vlaamse AI Academy stoomt ondernemers klaar voor een toekomst met artificiële intelligentie

Eerste Vlaamse AI Academy stoomt ondernemers klaar voor een toekomst met artificiële intelligentie

In oktober startte de allereerste AI Academy, een gloednieuw initiatief van Howest - Hogeschool West-Vlaanderen en Voka West-Vlaanderen. De AI Academy brengt ondernemers en kaderleden tijdens deze seminariereeks samen op verschillende bedrijfslocaties in West-Vlaanderen en biedt hen inzichten in wat artificiële intelligentie (AI) voor hun bedrijf kan betekenen.

Bezoek de website

Voka West-Vlaanderen gaat samen met de VDAB op zoek naar informatici in Marokko

Voka West-Vlaanderen gaat samen met de VDAB op zoek naar informatici in Marokko

Vaste klant in de lijst met knelpuntberoepen: informaticus. Daarom zette Voka West-Vlaanderen samen met de VDAB en nog andere partners een samenwerking op om Marokkaanse informatici naar Vlaanderen te halen. Een dertigtal IT’ers krijgen een contract van zes maanden tot 1 jaar aangeboden waaruit een vaste aanstelling kan volgen. Vlaanderen kiest voor Marokko omdat de opleiding van informaticus er heel degelijk is, en er al op anderen domeinen nauw samengewerkt wordt.

Lees meer

Duaal leren uitgebreid naar logistiek management

Duaal leren uitgebreid naar logistiek management

Na een geslaagd pilootproject met duaal leren voor bachelors elektromechanica aan hogeschool Vives, steunt Voka West-Vlaanderen de uitbreiding van dit werkervaringsgericht leersysteem naar de opleiding logistiek management. Vanaf volgend academiejaar maakt deze vorm van werkervaring integraal deel uit van de afstudeerrichting logistiek management in de opleiding bedrijfsmanagement.

Circulaire roadtrip door West-Vlaanderen

Circulaire roadtrip door West-Vlaanderen

Begin juni organiseerde Voka West-Vlaanderen met de steun van POM West-Vlaanderen voor de eerste maal een “Circulaire Roadtrip” langs West-Vlaamse bedrijven. Deze missie toont hoe West-Vlaamse bedrijven business maken van circulaire economie. Met deze roadtrip willen we (openbare) besturen, bedrijven, organisaties, … inspireren rond het circulaire aanbod in West-Vlaanderen. Daarnaast is het een ideale opportuniteit om allerhande contacten te leggen en kennis uit te wisselen in de wereld van de circulaire economie.

Lees meer

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

President Kennedylaan 9A, 8500 Kortrijk

tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be
www.voka.be/west-vlaanderen