Voka Vlaams-Brabant Kamer van
Koophandel

Vlaams-Brabant

Peter Van Biesbroeck In 2018 zagen een aantal nieuwe concepten het licht bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Zo organiseerden we voor het eerst Vokartiest en startten we met een nieuw soort netwerkevenementen, namelijk de MIP’s, wat staat voor ‘Meet Inspiring People’. En dat is precies wat we willen doen: ervoor zorgen dat onze leden inspirerende ontmoetingen hebben met collega-ondernemers, maar ook met beslissingnemers. Om die reden versterkten we ook onze regiowerkingen. Het resultaat is een goede basis om in 2019 op verder te bouwen.

Peter Van Biesbroeck Peter Van Biesbroeck, Algemeen Directeur Voka – Kamer van Koophandel Vlaams – Brabant

Onze hoogtepunten in 2018

Vokartiest

Vokartiest

Met Vokartiest staken we ons jaarlijks zomerfeest in een nieuw jasje. Zo’n 700 Vlaams-Brabantse ondernemers kregen een unieke rondleiding in de backstage van Rock Werchter, stonden even zélf op het hoofdpodium, genoten van een exclusief optreden van rising star Angèle en vonden elkaar voor een gezellige babbel bij een walking dinner.

Lokale verkiezingen 2018

Lokale verkiezingen 2018

De lokale verkiezingen waren ook voor ondernemers van cruciaal belang. Daarom organiseerden we een bevraging bij ondernemers en gemeente- of stadssecretarissen en legden ons oor te luister bij onze regiobesturen. Het resultaat is een memorandum voor onze provincie opgedeeld volgens regio. Tijdens vier regionale debatten konden ondernemers hun bezorgdheden delen met lokale politici.

Lees hier het verkiezingsmemorandum voor Vlaams-Brabant

Duurzaamheid troef

Duurzaamheid troef

In 2018 trokken we nog meer de kaart van duurzaamheid. Tijdens Vokartiest werden onze eerste Voka Charters Duurzaam Ondernemen uitgereikt, kon je insecten proeven en een testrit maken met een elektrische wagen. Om zelf het goede voorbeeld te geven, leverde onze kamer ook andere inspanningen door bv. het aankoopbeleid en de car policy te verduurzamen.

Inspiratiemissie naar Cambridge, Oxford en Londen

Inspiratiemissie naar Cambridge, Oxford en Londen

Na een succesvolle inspiratiemissie in 2017, organiseerden Leuven MindGate, KU Leuven Research&Development en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant opnieuw samen een inspiratiemissie. In 2018 trokken we met een groep van 22 deelnemers naar Cambridge, Oxford en Londen, drie centra van Health, High Tech en Creativity in het Verenigd Koninkrijk.

Lees hier het verslag van de missie

Hercules Trophy, voor het eerst in Vlaams-Brabant

Hercules Trophy, voor het eerst in Vlaams-Brabant

In 2018 konden Vlaams-Brabantse bedrijven voor het eerst op eigen bodem deelnemen aan een Hercules Trophy. Op 29 september streek het bedrijfsfestival neer in het Provinciedomein van Kessel-Lo. Met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant waren we trotse partner van dit netwerkevenement, hoewel we helaas geen overwinning in de wacht konden slepen.

Lees hier het verslag van de missie

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Kantoor Leuven
Tiensevest 170, 3000 Leuven
tel. 016 22 26 89

Kantoor Vilvoorde
Medialaan 26, 1800 Vilvoorde
tel. 02 255 20 20

1adres@voka.be
www.voka.be/vlaams-brabant