Voka Oost-Vlaanderen Kamer van
Koophandel

Oost-Vlaanderen

Geert Moerman Willen we als werkgeversorganisatie relevant zijn voor onze ruim 3.000 leden, dan moeten we snel en wendbaar blijven, net zoals onze leden.

Daarom luisteren we graag naar wat onze leden écht willen en organiseren we enkel evenementen, opleidingen en lerende netwerken met een toegevoegde waarde. Zodat de return on investment voor onze bedrijven bijna meetbaar is

Geert Moerman Geert Moerman, Gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Onze hoogtepunten in 2018

Omdat we de belangen van ondernemers met verve willen verdedigen

Omdat we de belangen van ondernemers met verve willen verdedigen

Lobbywerk bij lokale, Vlaamse en federale overheden is een basisopdracht. Voka Oost-Vlaanderen schreef in 2018 een open brief aan de kandidaat-politici die Gent vanaf 2019 wilden besturen, met de titel “Een beetje ambitie voor Gent, mag dat nog?” En enkele weken voor de gemeenteraadsverkiezingen maakte Voka van de realisatie van de N41 een verkiezingsthema. De huidige wegverbinding (N406 )tussen Dendermonde en Aalst is uiterst onveilig en niet aangepast aan het drukke verkeer. In een open brief richtte Voka zich tot de inwoners van Lebbeke om te stemmen voor politici die de aanleg van de missing link steunen.

bekijk de video

Omdat we graag iedereen in ‘De Juiste Stemming’ krijgen

Omdat we graag iedereen in ‘De Juiste Stemming’ krijgen

Op 22 mei 2018 was het Kunstencentrum Vooruit the place to be voor het jaarfeest van Voka Oost-Vlaanderen. Na het officiële gedeelte met de statutaire jaarvergadering, genoten een vijfhonderdtal Voka-leden van een feestelijk en inspirerend programma, met de verkiezingsthematiek als rode draad en een intiem concert van Isolde Lasoen als aflsuiter. Nadien werden 18 jubilerende bedrijven letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet. Voka Oost-Vlaanderen organiseert jaarlijks tientallen evenementen mét een toegevoegde waarde. Want contacten tussen onze leden zorgen niet zelden voor contracten.

Omdat we geloven in een win-win tussen doctorandi en ondernemers

Omdat we geloven in een win-win tussen doctorandi en ondernemers

Tussen de academische en bedrijfswereld gaapt vaak een diepe kloof. Op woensdag 12 september 2018 werd in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent de aftrap gegeven van het project ‘From PhD to SME’. Voor dit primeurproject slaan Voka Oost-Vlaanderen en UGent de handen in elkaar: 16 doctoraatsstudenten en postdoctorale onderzoekers gaan een jaar aan de slag in vier Oost-Vlaamse kmo’s. De bedrijven bieden de doctorandi de kans hun theoretische kennis te vertalen naar ‘de markt’. De kmo’s krijgen in ruil een heel pak expertise van de onderzoekers.

Omdat we non-stop willen innoveren en inspireren

Omdat we non-stop willen innoveren en inspireren

Op 1 oktober 2018 zette het Voka Community event Think Customer de ‘klant’ prominent op het podium. Keynotes, workshops en netwerkmomenten draaiden rond het bereiken, doorgronden en vasthouden van de klant. Want die is meer dan ooit koning. Van data science over customer centricity tot conversational customer experience: een uitverkochte zaal smulde van de vele bevlogen sprekers.
Voka Oost-Vlaanderen investeert volop in community building, o.a. via een jaarlijkse inspiratiereis. In 2018 trokken zo’n zestig ondernemers naar Zuid-Afrika.

Omdat we topondernemers graag in de schijnwerpers zetten

Omdat we topondernemers graag in de schijnwerpers zetten

Op de eindejaarsreceptie van 19 december nam Dirk Brossé (58), de in Gent geboren componist en dirigent met mondiale faam, de titel ‘Voka Legende 2018’ in ontvangst. Brossé is een muzikale duizendpoot met wereldfaam én een veelzijdig topondernemer met lef. Voor deze editie van de Voka Oost-Vlaanderen Award – toegekend aan een persoon die de uitstraling van Oost-Vlaanderen op een buitengewone manier wist te versterken – liep de Gentse UFO-aula naar goede gewoonte vol. Dirk Brossé is de vijfde Voka Legende en volgt Willy Naessens op.

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Lammerstraat 18, 9000 Gent

tel. 09 266 14 40
info.ov@voka.be
www.voka.be/oost-vlaanderen

Ook kantoren in Aalst, Dendermonde en Oudenaarde.