Voka Metropolitan Metropolitan

Jan Van Doren De Brusselse metropool biedt als Europese hoofdstad enorme mogelijkheden om zaken te doen. Voka Metropolitan helpt ondernemingen hun weg te vinden op de Brusselse markt. We brengen hen in contact met andere bedrijven, politici en vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap. Daarbij organiseerden we in 2018 diverse netwerkevents, waar we de stem van ondernemingen lieten horen, zodat het beleid de uitdagingen aanpakt: mobiliteit, ruimte voor bedrijven, jobs, veiligheid, … Daarvoor werken we intens samen met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Jan Van Doren Jan Van Doren, Directeur Voka Metropolitan

Onze hoogtepunten in 2018

Nieuwjaarsreceptie Voka Metropolitan

Nieuwjaarsreceptie Voka Metropolitan

Ruim 300 bedrijfsleiders en een belangrijke groep Brusselse politici tekenden present op de nieuwjaarsreceptie op 30 januari in het Herman Teirlinck-gebouw, de nieuwe stek van duizenden Vlaamse ambtenaren op de site van Thurn & Taxis. Het was het centrale thema: plaats- en tijdsonafhankelijk werken. Dat is niet enkel de nieuwe manier van werken, maar ook een antwoord op de files in de Brusselse metropool.

Lees meer
Voorjaarslunch met rector Caroline Pauwels

Voorjaarslunch met rector Caroline Pauwels

Muren slopen en bruggen bouwen tussen de universiteit en haar stedelijke omgeving. Dat is de missie van Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Zo bleek op de Voorjaarslunch van Voka Metropolitan, waar ze te gast was. Voorzitter Jean-Paul Van Avermaet beklemtoonde dat bruggen bouwen ook de missie is van Voka Metropolitan, tussen Brussel en Vlaanderen. Hij riep op om dringend te komen tot een kaderakkoord tussen Vlaanderen en Brussel over grote mobiliteitswerven.

Lees meer
Young Voka Metropolitan

Young Voka Metropolitan

Young Voka Metropolitan (YVM), de jongerenwerking van Voka Metropolitan, bestond in 2018 vijf jaar. YVM verenigt honderdveertig jonge ondernemers en professionals in de Brusselse metropool, die elkaar regelmatig ontmoeten op inspiratiesessies. Op 26 april ging YVM in debat met Brusselse politici over de vraag welke ‘smoel’ Brussel moet krijgen. De aanwezige politici waren Els Ampe (Open VLD), Bianca Debaets (CD&V), Hannelore Goeman (sp.a) en Johan Van den Driessche (N-VA).

Vastgoedclub

Vastgoedclub

In samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant brengen we professionals uit de vastgoedwereld samen. We organiseren bezoeken aan de werven van nieuwe grote projecten in de Brusselse metropool. Zo bezochten we op 5 september 2018 de site Tour & Taxis.

Lees meer
Ondernemerschap in moderne dans: Metropolitan Cultural Night

Ondernemerschap in moderne dans: Metropolitan Cultural Night

Tijdens de Metropolitan Cultural Night bouwen we een brug tussen de ondernemerswereld en de culturele wereld. In 2018 stond de avond in het teken van hedendaagse dans en muziek met een bezoek aan P.A.R.T.S., één van Europa’s belangrijkste dansscholen onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker.

Voorzitterswissel

Voorzitterswissel

Jean-Paul Van Avermaet is sinds mei voorzitter van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en gaf op 11 december de voorzittershamer van Voka Metropolitan door aan Kris Cloots, CEO en Country Manager van ISS voor België en Luxemburg. “Kris Is Vertrouwd Met De Brusselse Bedrijfswereld En De Werking Van Voka Metropolitan. Zijn Bedrijf Is Een Belangrijke Speler In De Brusselse Metropool En De Rest Van Het Land En Kent Dus Ook De Specifieke Grensoverschrijdende Problematieken Vanuit De Praktijk”, Aldus Jean-Paul Van Avermaet.

Contact

Voka - Metropolitan

Koningsstraat 154-158, 1000 Brussel

tel. 02 229 81 11
info@vokametropolitan.be
www.voka.be/metropolitan