Voka Limburg Kamer van
Koophandel

Limburg

Johann Leten

Het jaar 2018 stond voor Voka – KvK Limburg volledig in het teken van SALVO, Strategisch Actieplan tot de Vierde Orde. Dit plan riepen we in leven op onze Nieuwjaarsinvitito. Het SALK liep ten einde, hoewel de Limburgse economie nog steeds een duw in de rug nodig heeft. Met SALVO gaven we die extra steun: we openden een Noord-Limburgs kantoor, organiseerden 297 opleidingen, verzamelden 2.000 professionals in 43 netwerken, behandelden meer dan 1.000 belangendossiers en investeerden in steun voor familiale ondernemers, internationalisatie en innovatie. Op dat elan gaan we in 2019 verder.

Johann Leten Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg

Onze hoogtepunten in 2018

Grootste ondernemersorkest van Limburg viert nieuwe jaar

Grootste ondernemersorkest van Limburg viert nieuwe jaar

Ondernemend Limburg verzamelde in januari op de Nieuwjaarsinvitito. Die had ‘Voka rocks’ als thema, een knipoog naar de samenhorigheid binnen ondernemingen. Meer dan 2.800 Voka-leden wensten elkaar het beste voor 2018. Voorzitter Francis Wanten gaf in zijn speech het startschot van het SALVO-actieplan.

Noordlink wordt nieuwe Voka-uitvalsbasis

Noordlink wordt nieuwe Voka-uitvalsbasis

In augustus opende Voka – KvK Limburg een extra kantoor in het nieuwe bedrijvencentrum Noordlink in Lommel. Eerder werd al een regioverantwoordelijke Noord-Limburg aangetrokken. “De Noord-Limburgse ondernemers zullen optimaal van onze dienstverlening kunnen genieten”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

43 verkiezingsmemoranda verdedigen ondernemersstandpunten

43 verkiezingsmemoranda verdedigen ondernemersstandpunten

Voka – KvK Limburg nam de lokale verkiezingen serieus. Voor iedere stad en gemeente binnen de provincie maakte het een individueel verkiezingsmemorandum. Ook op provinciaal niveau werkte het een memorandum uit met een duidelijke boodschap: het provinciale niveau is noodzakelijk voor onze Limburgse ondernemingen én haar medewerkers.

De Fakkel gaat naar familiebedrijf H.Essers

De Fakkel gaat naar familiebedrijf H.Essers

Voka – Kamer van Koophandel reikte in 2018 De Fakkel uit aan H.Essers. De prijs is een belangrijke erkenning voor familiale ondernemingen met uitzonderlijke staat van dienst. Het Family Business Center steunt familiale bedrijven ook via verschillende trajecten, opleidingen en een nieuw online platform.

Voka-netwerk van 39 export-experts helpt ondernemers

Voka-netwerk van 39 export-experts helpt ondernemers

Limburgs gouverneur Herman Reynders ontving in het najaar de internationale Voka-ambassadeurs in zijn Ambtswoning. Zij engageren zich om internationaal ondernemend Limburg met raad en daad bij te staan. In het totaal staan er 39 ambassadeurs, ieder met expertise in een land of regio, klaar ter ondersteuning van de ondernemers.

Limburgse bedrijven gaan massaal voor technisch talent

Limburgse bedrijven gaan massaal voor technisch talent

In september startte de nieuwe editie van FIRST LEGO League, een techniekwedstijd met Lego voor jongeren tussen 11 en 14 jaar. Het initiatief van Voka – KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg kan rekenen op de steun van 47 Limburgse partnerbedrijven, een absoluut record. Met de steun wil Voka – KvK Limburg de kloof dichten tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Huis van de Limburgse Ondernemer

Gouverneur Roppesingel 51, 3500 Hasselt

tel. 011 56 02 00
info.kvklimburg@voka.be
www.voka.be/limburg