Voka Antwerpen-Waasland Kamer van
Koophandel

Antwerpen-Waasland

Luc Luwel De regio Antwerpen-Waasland is al decennialang het economische hart van Vlaanderen. Haven, diamant en chemie zijn de drie belangrijke slagaders. Maar dat kan natuurlijk snel keren. Om hierop tijdig te anticiperen, zijn we in 2018 gestart met een nieuwe strategische oefening: Routeplan 2025.

Tientallen top-CEO’s, onderzoekers en academici tekenen mee het pad uit. De klemtoon zal liggen op technologische innovatie en digitale transformatie. We zoeken naar slimme oplossingen voor de grote uitdagingen op de arbeidsmarkt, de mobiliteit, de logistiek en de zorgeconomie. Routeplan 2025 zal hét kompas zijn dat de koers van onze dienstverlening en belangenbehartiging zal bepalen voor de komende jaren.

Luc Luwel Luc Luwel, Gedelegeerd Bestuurder Voka – Kamer van Koophandel

Onze hoogtepunten in 2018

Welkom Jo!

Welkom Jo!

Jo De Backer, executive director Niko Group met zetels in Antwerpen en Sint-Niklaas, volgde op 18 april tijdens een officiële overdracht Stéphane Verbeeck, CEO Gands Group, op als voorzitter. De nieuwe voorzitter wil de komende jaren focussen op het Routeplan 2025, citymarketing en smart communities.

Brainstormen over de toekomst

Brainstormen over de toekomst

Routeplan 2025, het economische toekomstplan van de Kamer, werd in oktober op gang geschoten. Vele top-CEO’s en academische experts brainstormden in oktober over health economy en over transport en logistiek. In november ging een tweede sessie door waarbij gefocust werd op meeting places en arbeidsmarkt. In 2019 wordt het Routeplan officieel gelanceerd.

Kennis verruimen in Azië

Kennis verruimen in Azië

Op 10 november vertrokken 35 ondernemers naar Singapore en Maleisië voor een zakelijke studie- en netwerkmissie. Op het programma stonden onder andere bezoeken aan PSA, het havenproject Tuas Termina, DPO International en aan Vyncke, het Belgische bedrijf dat industriële energie-installaties bouwt om biomassa-afvalstromen om te zetten in groene energie.

Grenzeloos talent in Red Star Line

Grenzeloos talent in Red Star Line

Telenet, Umicore, Engie, Esas, Iris Group,… bijna 30 grote en minder grote bedrijven verzamelden in oktober in het Antwerpse Red Star Line museum om werkzoekende asielzoekers en erkende vluchtelingen te ontmoeten. Daarmee was de eerste editie van ‘Grenzeloos talent’ een onverhoopt succes.

Antwerpse lijsttrekkers in debat

Antwerpse lijsttrekkers in debat

Tijdens het verkiezingsdebat op woensdag 19 september lieten we de Antwerpse lijsttrekkers aan het woord. Zij maakten hun standpunten duidelijk over belangrijke economische thema’s: mobiliteit, arbeidsmarkt, city marketing, de haven en industrie.

330 vastgoedexperts verzamelen op Antwerp Real Estate

330 vastgoedexperts verzamelen op Antwerp Real Estate

Meer dan 330 vastgoedexperts hoorden op 21 maart hoe Kopenhagen de voorbije jaren een metamorfose doormaakte van een oude onaantrekkelijke havenstad naar een hippe metropool. Maar natuurlijk ook hoe Antwerps N-VA-burgemeester De Wever en opponent Wouter Van Besien van Groen hun visie gaven op stadsontwikkeling. Het debat vormde het hoogtepunt van het congres.

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel. 03 232 22 19

Kantoor Waasland
Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel. 03 776 34 64

info.aw@voka.be
www.voka.be/antwerpen-waasland