Voka West-Vlaanderen Kamer van
Koophandel

West-Vlaanderen

Bert Mons “Samen Groeien 2025”. Met deze slogan slaat Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen begin 2017 een nieuwe weg in.  Een ambitieuze strategie en een efficiënte organisatiestructuur staan garant voor een performante dienstverlening aan ruim 3.400 West-Vlaamse ondernemers en hun medewerkers.  Meer dan ooit willen we niet alleen een dienstverlener voor onze ondernemingen zijn, maar ook een kennispartner.  Voortaan kunnen zij bij Voka terecht voor de nieuwste key trends rond ondernemerschap en blijven we hen stimuleren om resoluut de blik op de wereld te richten. Voor (politieke) opinie- en beleidsmakers zijn en blijven we het top-of-mind-aanspreekpunt.

Bert Mons Bert Mons, Algemeen Directeur Voka – Kamer van Koophandel West – Vlaanderen

Onze hoogtepunten in 2017

Samen groeien 2025

Samen groeien 2025

We startten het jaar met een nieuwe strategie. Het is onze ambitie om tegen 2025 van West-Vlaanderen de regio te maken met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa. Daartegenover stellen we een duidelijk engagement: we verbinden ondernemers, ondernemingen en hun medewerkers in het meest invloedrijke, innovatieve en internationale netwerk. We laten hen samen excelleren door een groeipad en dus een dienstverlening op maat uit te tekenen.

Duaal leren in hoger onderwijs

Duaal leren in hoger onderwijs

Voka West-Vlaanderen lanceerde in de regio Brugge-Oostende het principe van duaal leren in het hoger onderwijs. Dankzij een samenwerking met hogeschool VIVES Campus Brugge zullen tijdens dit academiejaar zeventig studenten van de eerste bachelor elektromechanica stage lopen in een bedrijf. Het pilootproject overtuigde intussen al vijfendertig bedrijven om deel te nemen en is uniek in Vlaanderen.

Wet Macron: Voka West-Vlaanderen vraagt aanpassingen

Wet Macron aangepast na lobbywerk van Voka West-Vlaanderen

De wetswijziging staat ingepland voor maart 2018: de detachering van medewerkers naar Frankrijk wordt gebruiksvriendelijker en de kosten en lasten worden teruggeschroefd. Voka ging hiervoor in dialoog op bilateraal én op Europees niveau en ijverde voor aanpassingen die ondernemers toelaten om op een correcte maar ook praktisch haalbare manier zaken te doen met Frankrijk. Voor veel West-Vlaamse bedrijven is dit erg goed nieuws.

Twee succesvolle edities van “Tour de Wallonie”

Uniek partnerschap met Conseil régional Hauts-de-France

Lieven Danneels, voorzitter van Voka West-Vlaanderen en Xavier Bertrand, voorzitter van de regio Hauts-de-France ondertekenden in december 2017 een samenwerkingsakkoord. Met dit convenant wordt het veel eenvoudiger om West-Vlaamse bedrijven en Noord-Franse werkzoekenden te matchen. Voor Voka West-Vlaanderen is het aanpakken van de arbeidsmarktkrapte in de regio een topprioriteit. Het was voor het eerst dat de Franse overheid een officieel partnerschap aanging met de (West-)Vlaamse bedrijfswereld.

JUMP inspireerde 750 studenten

JUMP inspireerde 750 studenten

Voor de derde keer organiseerde Voka West-Vlaanderen een verrassend JUMP-jongerenseminar, waarbij studenten tussen 17 en 22 geïnspireerd werden rond ondernemerschap. Motivatiecoach Carl Van de Velde stimuleerde maar liefst zevenhonderdvijftig studenten om ondernemend te zijn, maar vooral ook om te dromen, te durven en door te zetten.

300 Ondernemers ‘keken verder’ tijdens Verderkijkers

300 Ondernemers ‘keken verder’ tijdens Verderkijkers

Driehonderd ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers, studenten en docenten woonden in oktober in de Budafabriek het event ‘Verderkijkers’ bij. In samenwerking met de Week van het Ontwerpen en Designregio Kortrijk werd het event een creatief innovatiefeest met inspirerende getuigenissen van designers en bedrijven in een decor van verrassende en inspirerende innovatie-expo’s.

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

President Kennedylaan 9A, 8500 Kortrijk

tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be
www.voka.be/west-vlaanderen