Voka Vlaams-Brabant Kamer van
Koophandel

Vlaams-Brabant

Peter Van Biesbroeck In ons tweede jaar als Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant konden we echt de vruchten plukken van onze fusie. We zijn blijven inzetten op enkele vaste waarden: lobbydossiers, de Plato- en Bryo-trajecten, netwerkevents, opleidingen en onze communitywerking, zowel op de luchthaven als binnen Leuven Mindgate. Die klassiekers vulden we aan met nieuwe concepten, waarvan je er een paar op deze pagina kunt ontdekken. Als team vormen we nu een hecht blok dat zich klaar maakt voor 2018. Want dan schakelen we nog een versnelling hoger, zodat we nog meer en nog beter kunnen werken aan een beter ondernemersklimaat in Vlaams-Brabant.

Peter Van Biesbroeck Peter Van Biesbroeck, Algemeen Directeur Voka – Kamer van Koophandel Vlaams – Brabant

Onze hoogtepunten in 2017

Handelsmissie Boston & New York

Handelsmissie Boston & New York

In oktober trokken we samen met Leuven Mindgate, KU Leuven R&D en topmensen uit de Leuvense ‘triple helix’ – bedrijfswereld, kennisinstellingen en overheid – naar de oostkust van de VS voor een bezoek aan universiteiten en innovatieve bedrijven in de sectoren gezondheid, technologie en creativiteit.

Verderkijkers

Verderkijkers

Voor het eerst organiseerden we Verderkijkers, een event in het teken van innovatie. Met lezingen, pitches, workshops en expo’s over de kruisbestuiving tussen hightech en health. Tegelijkertijd vond ook in West-Vlaanderen een ‘Verderkijkers’ plaats en beide events stonden via live streaming met elkaar in verbinding.

Keep our Airport Jobs

Voka samen met de vakbonden op straat? Het kan! Samen met heel de luchthavencommunity lanceerden we de campagne ‘Keep our Airport Jobs’. We brachten ook in Brussel een bezoek aan de Vlaamse en Waalse minister-presidenten Bourgeois en Vervoort en federaal eerste minister Michel om het belang van Brussels Airport te benadrukken.

Lees meer

Voka Family Business Happening

Voka Family Business Happening

Familiebedrijven hebben unieke ondernemingskenmerken, dus brachten we vijfenzestig familieondernemingen samen op de eerste Family Business Happening. Bij koffiespecialist The Java Coffee Company werden ze getrakteerd op nuttige inzichten en een interessant debat over familiebedrijven, waarna nog gezellig kon nagepraat worden.

Lerend Netwerk Vastgoed

Lerend Netwerk Vastgoed

Samen met KBC organiseerden we het ‘Lerend Netwerk Vastgoed’. Alle aspecten van investeren in vastgoed kwamen aan bod: juridisch, commercieel, fiscaal, … Tijdens de laatste sessie werd er druk gerekend en becijferd om het rendement van een vastgoedinvestering in kaart te brengen.

Talentmarkt Tienen

Talentmarkt Tienen

Samen met het Talentenplatform Tienen en de stad Tienen organiseerden we vanuit onze WELT-werking het Netwerkevent Werkplekleren. Meer dan honderd deelnemers van scholen, VDAB, tenderpartners van VDAB, de provincie en de stad Tienen kregen de kans om werkgevers te ontmoeten met een open geest (en vacatures).

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Kantoor Leuven
Tiensevest 170, 3000 Leuven
tel. 016 22 26 89

Kantoor Vilvoorde
Medialaan 26, 1800 Vilvoorde
tel. 02 255 20 20

1adres@voka.be
www.voka.be/vlaams-brabant