Voka Oost-Vlaanderen Kamer van
Koophandel

Oost-Vlaanderen

Geert Moerman Oost-Vlaanderen geniet de reputatie een sierteeltprovincie te zijn, maar hier zit nog veel meer in de grond. Zo schrijft de Gentse haven aan een groots internationaal project terwijl de stad Gent furore maakt als dé zaai- en stekgrond van nieuw ondernemerschap in Vlaanderen. Centrumstad Aalst en vele kleinstedelijke kernen getuigen van een groeiende economische dynamiek. In de regio Dendermonde was 2017 een jubileumjaar want de Kamer is er 175 jaar actief. Het is deze vruchtbare terroir die Voka wil voeden en verrijken. Daar wordt iedereen beter van.

Geert Moerman Geert Moerman, Gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Onze hoogtepunten in 2017

Omdat alles begint bij ondernemerschap

Omdat alles begint bij ondernemerschap

Voka Oost-Vlaanderen telt 3000 leden, van wie er jaarlijks 750 worden bezocht door onze medewerkers. Zo voelen wij de polsslag van onze bedrijven en kennen wij hun noden. Voor ontluikend ondernemerschap ontwikkelen wij voortdurend nieuwe initiatieven zoals Stamgasten, TinderInvest, Breakfastclub. De Voka-, Bryo- en Plato-ambassadeurs zijn rolmodellen die onze netwerken voeden en begeesteren.

Omdat Voka bedrijven echt sterker maakt

Omdat Voka bedrijven echt sterker maakt

In 2017 organiseerde Voka Oost-Vlaanderen twee community-events: Groeiland, voor bedrijven met groeiambities, en Techland, over slim samenwerken rond innovatie. Het Voka-ledennetwerk zelf zit boordevol expertise en knowhow die via opleidingen - en het unieke concept ‘leren van en met elkaar’ – volop wordt gedeeld. De druk bijgewoonde Big Refresh biedt twee keer per jaar een reeks actuashots en infosessies over diverse managementthema’s.

Omdat wij onze en uw grenzen willen verleggen

Omdat wij onze en uw grenzen willen verleggen

Sinds enkele jaren neemt Voka Oost-Vlaanderen zijn leden mee op originele inspiratie- en handelsmissies naar de meest vibrerende ondernemersplekken in de wereld. In 2017 stonden de metropolen van vernieuwing New York en Boston op het programma. Met een delegatie van jonge ondernemers werd start-upscene Stockholm verkend en in 2018 wordt Zuid-Afrika een inspiratiebron.

Omdat ondernemers de wereld beter maken

Omdat ondernemers de wereld beter maken

Voka Oost-Vlaanderen zet sterk in op toekomstgericht ondernemerschap. Het project Charter Duurzaam Ondernemen geniet officiële erkenning en begeleidt bedrijven met de sustainable development goals als kader. Op de arbeidsmarkt helpt Voka onze bedrijven een match te vinden door talent aan te boren via duurzame initiatieven zoals Welt (Werkervaring- en leertrajecten).

En ook omdat Voka-leden héél leuke momenten met elkaar beleven

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen

Lammerstraat 18, 9000 Gent

tel. 09 266 14 40
info.ov@voka.be
www.voka.be/oost-vlaanderen

Ook kantoren in Aalst, Dendermonde en Oudenaarde.