Voka Metropolitan Metropolitan

Jan Van Doren De Brusselse metropool biedt als Europese hoofdstad enorme mogelijkheden om zaken te doen. Voka Metropolitan helpt ondernemingen hun weg te vinden op de Brusselse markt. We brengen hen in contact met andere bedrijven, politici en vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap. Daarbij organiseerden we in 2017 diverse netwerkevents, waar we de stem van ondernemingen lieten horen, zodat het beleid de uitdagingen aanpakt: mobiliteit, ruimte voor bedrijven, jobs, veiligheid, … Daarvoor werken we intens samen met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. Zo lanceerden we samen een dienst voor mobiliteitsmanagement in de regio.

Jan Van Doren Jan Van Doren, Directeur Voka Metropolitan

Onze hoogtepunten in 2017

Nieuwjaarsevent in Vlaams Parlement

Nieuwjaarsevent in Vlaams Parlement

Ruim driehonderd deelnemers tekenden present op de nieuwjaarsreceptie op 31 januari in het Vlaams parlement. Parlementsvoorzitter Jan Peumans en de Brusselse leden van het Vlaams parlement brachten daar hun boodschap. Daarnaast drong voorzitter Jean-Paul Van Avermaet aan op een wettelijk kader voor verdere groei van de nationale luchthaven.

Netwerklunch met minister Jambon

Netwerklunch met minister Jambon

Bijna een jaar na de aanslagen maakte federaal minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon voor tweehonderd genodigden op de voorjaarslunch van 14 maart de balans op van het veiligheidsbeleid in ons land. Hij gaf een overzicht van de vele maatregelen, zoals de verscherpte controles op de luchthaven of het Kanaalplan voor de gemeenten langs het kanaal. Helaas eindigde 2017 met nieuwe rellen in Brussel. Er is dus nog werk aan de winkel.

Ontmoetingen met ambassadeurs

Ontmoetingen met ambassadeurs

We organiseerden in 2017 zes ontmoetingen in Brussel met ambassadeurs van landen die nieuwe perspectieven kunnen bieden aan onze bedrijven: Vietnam (2 februari), Brazilië (4 mei), Marokko (2 oktober), Mexico (10 oktober), Japan (27 november) en Portugal (13 december). Dit gebeurde in samenwerking met Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en de Brussels Diplomatic Academy (VUB).

Cultural Night in de hernieuwde Munt

Cultural Night in de hernieuwde Munt

Na een tweejarig verblijf in tenten op de site van Tour & Taxis, kon De Munt begin september de deuren heropenen in de gerenoveerde schouwburg aan het Muntplein. De bedrijfswereld en de culturele wereld kunnen veel van elkaar leren. Daarom waren de leden van Voka Metropolitan op 6 september, daags na de start van het nieuwe seizoen, in De Munt te gast voor een exclusief programma.

Vastgoedclub

Vastgoedclub

In samenwerking met Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant brengen we professionals uit de vastgoedwereld samen. We organiseren bezoeken aan de werven van nieuwe grote projecten in de Brusselse metropool. Zo bezochten we het Herman Teirlinck-gebouw op Tour & Taxis, de nieuwe stek voor de Vlaamse ambtenaren.

Young Voka Metropolitan

Young Voka Metropolitan

Autodelen, elektrisch rijden, Uber-taxi, delen van een scooter, … Nieuwe vormen van gemotoriseerde mobiliteit verspreiden zich volop in Brussel. YVM testte de nieuwe mobiliteit tijdens een druk bijgewoonde informatiesessie. YVM verenigt honderdveertig jonge ondernemers en professionals in de Brusselse metropool, die elkaar regelmatig ontmoeten op inspiratiesessies.

Contact

Voka - Metropolitan

Koningsstraat 154-158, 1000 Brussel

tel. 02 229 81 11
info@vokametropolitan.be
www.voka.be/metropolitan