Voka Limburg Kamer van
Koophandel

Limburg

Johann Leten

Voka - Kamer van Koophandel Limburg telt meer dan 3 000 leden en is goed voor meer dan 75% van de private tewerkstelling en toegevoegde waarde in de provincie Limburg. Voka - KvK Limburg wil het meest nabije en invloedrijke professionele netwerk zijn voor Limburgse ondernemers en leden ondernemingen. Gesteund door de hele Voka organisatie wil ze als een neutrale private en representatieve speler het vrij ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. Via netwerkevents, belangenbehartiging, opleidingen, advies en tal van andere dienstverlening staat Voka – KvK Limburg dagelijks ter beschikking van haar leden. Wij zijn er niet enkel voor ondernemers, maar ook door ondernemers!

Johann Leten Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Limburg

Onze hoogtepunten in 2017

Voka Limburg viert nieuwe jaar

Grootste ondernemersfamilie van Limburg viert nieuwe jaar

In de grootste huiskamer van Limburg kwamen 2.800 leden van de grootste ondernemersfamilie van Limburg samen om mekaar het beste voor 2017 te wensen. ‘We are family’ was het thema van deze editie van de Nieuwjaarsinvitito. Voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Limburg Francis Wanten blikte terug op 2016 en vooruit op het nieuwe jaar.

Fakkel naar Brouwerij Martens

De Fakkel gaat naar Brouwerij Martens

CEO-Limburg Voka family business center reikte voor de eerste maal De Fakkel uit. Brouwerij Martens mocht als lichtend voorbeeld voor alle Limburgse familiale ondernemingen de prijs in ontvangst nemen. Met de achtste generatie aan het roer en 259 jaar op de teller is het bedrijf een positieve uitschieter. Niet slecht, want uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde levensduur van een familiale onderneming slechts 24 jaar is.

Structureel probleem arbeidsmarkt

Structureel probleem dreigt voor Limburgse arbeidsmarkt

Uit onderzoek van SD Worx en Voka – Kamer van Koophandel Limburg blijkt dat één op de drie Limburgse kmo’s openstaande vacatures heeft, waarvan 20% ze niet krijgt ingevuld. “Er zijn maatregelen nodig, want we riskeren een structurele krapte op de Limburgse arbeidsmarkt”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Voka op corda campus

Voka – KvK Limburg ook op Corda Campus

Voka – Kamer van Koophandel Limburg opende in het najaar van 2017 een kantoor op de Corda Campus te Hasselt. Tegen 2019 zullen er tweehonderdvijftig bedrijven, samen goed voor meer dan vijfduizend werkplaatsen, gevestigd zijn. Het Voka Theater, zoals het kantoor heet, is een open werk- en ontmoetingsruimte, kort bij onze bestaande en toekomstige leden.

Andre Knaepen

André Knaepen wint Ondernemersprijs Herman Dessers

Meer dan duizend ondernemers verzamelden op de jaarvergadering van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Het hoogtepunt was de uitreiking van de Ondernemersprijs Herman Dessers. André Knaepen van Cegeka kroonde zich tot winnaar. De andere genomineerden waren Piet en Widukind Stockmans (Studio Stockmans) en burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers (Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek, in 2019 Oudsbergen).

Limburg versnelling hoger

Limburg kan een versnelling hoger schakelen

In aanwezigheid van viceminister-president Hilde Crevits presenteerde Voka – Kamer van Koophandel Limburg de zevende editie van de Toekomstindicator. Aan de hand van de gekende Voka-formule E=TI2 werd onderzocht of Limburg over de nodige ingrediënten beschikt om economisch te kunnen excelleren in de toekomst.

Contact

Voka - Kamer van Koophandel KVK Limburg
Huis van de Limburgse Ondernemer

Gouverneur Roppesingel 51, 3500 Hasselt

tel. 011 56 02 00
info.kvklimburg@voka.be
www.voka.be/limburg