Voka Antwerpen-Waasland Kamer van
Koophandel

Antwerpen-Waasland

Luc Luwel 2017 was voor Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland het jaar van de mobiliteit, met de bezegeling van het Toekomstverbond als belangrijkste mijlpaal. Het 'historisch' akkoord over het aanslepende Oosterweeldossier geeft ons eindelijk perspectief op een mobiele toekomst. Onze Kamer heeft zich hiervoor decennialang ingezet en wij zijn blij dat volgend jaar de werken starten.

Werken zorgen onmiskenbaar voor verkeersellende. Tegelijk wordt ingezet op milderende maatregelen. Onze Kamer verenigt onder impuls van haar mobiliteitsmanager bedrijven in hun zoektocht naar verplaatsingsalternatieven en gaat met één stem in debat met overheden voor betere ontsluitingskansen. Ondernemers verbinden, ondersteunen en hun belangen verdedigen. Want dat is wat onze Kamer doet.

Luc Luwel Luc Luwel, Gedelegeerd Bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Onze hoogtepunten in 2017

Vooruitblik 2017

Vooruitblik 2017

George Osborne was dinsdag 7 februari de veelbesproken keynote op Vooruitblik 2017. Als minister van Financiën in de regering Cameron was Osborne de sleutelfiguur én bevoorrechte getuige van het brexit-referendum. Aan de meer dan 850 aanwezigen in de Antwerpse stadsschouwburg gaf hij zijn visie op dit kantelpunt in de Europese geschiedenis.

Lees meer

Industry on Stage

Industry on Stage

Op 8 maart ontving de Kamer Kurt Bock, de topman van de BASF-groep, op Industry on Stage. Een industrietop met uiteenzettingen van onder andere Kurt Bock, McKinsey-partner Christoph Schmitz en Niels Haverkorn, vicepresident Vision 2020, Volvo Construction Equipment. Deze eerste industrietop stond stil bij de noden die een sterke Vlaamse industrie heeft én de opportuniteiten die zij biedt.

Lees meer

Tuinfeest

Tuinfeest

Meer dan 1.000 ondernemers, politici en andere stakeholders verzamelden eind juni op het Tuinfeest om samen de zomer in te zetten. Dit jaar verkenden de aanwezigen ook het vernieuwde Elisabeth Center. Daar bracht muzikante Lady Linn tijdens een concert iedereen in vervoering. Om de avond compleet te maken, konden de deelnemers genieten van een zomerse barbecue, proeven van nieuwe bieren en zich laten verbazen door illusionisten.

Update Routeplan 2020

Update Routeplan 2020

Meer dan tweehonderd ondernemers vlogen dinsdag 3 oktober mee over de (toekomstige) werven van onze regio. Werven die vandaag in de steigers staan of al opgeleverd zijn, werven die stuk voor stuk mee hun oorsprong kennen in Routeplan 2020. Via snedige interviews en filmpjes rond brandend actuele topics zoals digitalisering, mobiliteit en arbeidsmarkt werd Routeplan 2020 opnieuw geijkt als economisch kompas voor onze regio.

Bekijk de video
Missie Uruguay & Argentinië

Missie Uruguay & Argentinië

In november trok Voka Antwerpen-Waasland met een veertigtal ondernemers op missie naar Uruguay en Argentinië. In Montevideo stonden onder andere bezoeken aan Katoen Natie en de haven op de planning, evenals een b2b-seminarie. In Buenos Aires sloot viceminister-president Kris Peeters aan. Een netwerkreceptie bij de Belgische ambassade sloot de succesvolle studie- en netwerkmissie af. In 2018 plannen we een missie naar Singapore en Maleisië.

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel. 03 232 22 19

Kantoor Waasland
Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel. 03 776 34 64

info.aw@voka.be
www.voka.be/antwerpen-waasland