Voka brengt samen

Voka is een dynamisch netwerk van ondernemingen. Onze organisatie is gemaakt voor en door ondernemers. Op geregelde tijdstippen brengt Voka zijn leden samen op topevenementen en activiteiten.

Nieuwjaarsreceptie

Voka zette tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie het nieuwe jaar in met krachtige boodschappen. Zo riep voorzitter Paul Kumpen de federale regering op om resoluut te kiezen voor een ambitieuze groeiagenda. De Vlaamse regering moet volgens Voka werk maken van extra investeringen en infrastructuur. Tot slot was er de boodschap dat in 2018 de hervorming van het secundair onderwijs effectief gerealiseerd moet worden.

Colin Stanbridge op bezoek

Met een heuse brexit-marathondag plaatste Voka de brexit centraal op de beleidsagenda. Daarvoor nodigde Voka de CEO uit van een van de belangrijkste Kamers van Koophandel van het Verenigd Koninkrijk, Colin Stanbridge. Voka wilde met deze actie het belang van een handelsvriendelijke brexit centraal in het internationale debat plaatsen.

Bekijk de foto's

Groeiland

Voka wil kmo’s ondersteunen om snel en duurzaam te kunnen groeien. Daarom organiseerde Voka het event Groeiland, waar meer dan driehonderd bedrijven verzamelden om bij elkaar inspiratie op te doen. Ze stelden zich voor op mini-presentaties en workshops. Tijdens de presentaties was er heel wat aandacht voor de drivers voor groei: technologie, financiering, maar vooral ook talent en goede teams.

Bekijk de foto's

CEO-stages Vlaams Parlement

Tien jonge CEO’s kregen dit jaar de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij het Vlaams Parlement. Op dinsdag 14 en woensdag 22 maart ontdekten ze het leven in het parlement vanop de eerste rij. Daarbij kregen ze elk een Vlaamse volksvertegenwoordiger als meter of peter toegewezen, om zo de werking van het parlement beter te leren kennen. Met dit initiatief willen Voka en het Vlaams Parlement de bruggen tussen ondernemerschap en politiek versterken.

Voka Congres

Op 14 juni verzamelde meer dan 750 ondernemers in de pas vernieuwde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor het jaarlijkse Voka-congres. Dit jaar stond het evenement in het teken van ‘Open Ondernemen’. Tijdens het congres onderzochten we op basis van vier thema’s – open omgaan met talent, open innovatie voor groei, open aanpak met de overheid en een open vizier op een duurzame toekomst – hoe ondernemingen een antwoord kunnen bieden op de grote technologische, demografische en ecologische uitdagingen die op ons afkomen.

Jong Voka Connect

Net zoals het Vokacongres stond ook het Jong Vokacongres in het teken van ‘Open Ondernemen’. Wat is de rol van jonge ondernemers in onze veranderende maatschappij? Hoe kunnen jonge ondernemers Open Ondernemen vorm geven en ondersteunen? Tijdens een interactieve namiddag werd over deze vragen in Open Space discussies gedebatteerd.

Bekijk de foto's

Voka Rentree

Op 11 september vond de jaarlijkse Voka Rentree plaats. Met de Rentree trapte Voka traditioneel het nieuwe politiek-economische jaar af. Dit jaar stond het evenement volledig in het teken van de uitdagingen voor ons onderwijs. Voka-voorzitter Paul Kumpen gaf vijf doelstellingen aan minister-president Geert Bourgeois om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen.

Bekijk de foto's

Voka Open Bedrijvendag

Op 1 oktober 2017 vond opnieuw de Voka Open Bedrijvendag plaats. Driehonderd bedrijven stelden hun deuren open voor meer dan 550.000 bezoekers. Er werden naar goede gewoonte technische snufjes gedemonstreerd, jobs uitgeprobeerd en naar hartenlust hapjes geproefd. Dit jaar was de centrale boodschap ‘ondernemers ondernemen voor iedereen’, met als doel te tonen dat ondernemers een veel grotere impact hebben op de samenleving dan iedereen vermoedt. Dit werd ook benadrukt tijdens het officiële startmoment met Philippe Muyters, Vlaams minister van werk, economie, innovatie en sport.

Voka Health Community Congres: Across Boundaries

Op dinsdag 26 september verzamelden 225 stakeholders voor het jaarlijkse congres van Voka Health Community. Het congres vertrok dit jaar vanuit vier invalshoeken: digitalisering, geïntegreerde zorg, internationalisering en werk & gezondheid. Met ‘Across Boundaries’ keek de Community voorbij de grenzen en ging ze op zoek naar inzichten en oplossingen met een internationaal tintje voor toekomstgerichte gezondheidszorg.

Terugblikevent Vokastages

Veel parlementsleden zijn het politieke jaar van start gegaan met een bijzondere ervaring op zak: meer dan honderd van hen konden tijdens de zomermaanden proeven van het bedrijfsleven dankzij een Vokastage. Gedurende één of twee dagen woonden ze het reilen en zeilen van bedrijven bij. Op 18 oktober konden de meesten van hen nog eens napraten met bedrijfsleiders op een druk bijgewoond Walking Dinner bij Voka.

Herbeleef de vokastages

Friends of Flanders

Internationale groei maakt deel uit van het DNA van onze Vlaamse bedrijven. Daardoor is Vlaanderen een van de meest open economieën ter wereld. Op basis van deze visie bracht Voka op 12 december professionele expats en top CEO’s bij elkaar tijdens het event ‘Friends of Flanders’. Geïnspireerd door de enorme internationale ervaring die hij tijdens zijn indrukwekkende carrière heeft opgedaan, deelde Bert De Graeve, CEO van Bekaert, zijn visie over werken in verschillende culturen.

Bekijk de foto's